30/09/21

Cinnamon Rolls (Ρολλά με κανέλλα)

 


Υλικά:

Για τη Ζύμη:

  • ¾ φλυτζανιού χλιαρό γάλα φρέσκο (περίπου 42-43 βαθμούς)
  • 2 ¼ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • ¼ φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1 αυγό + 1 κρόκος σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι δυνατό και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα
  • ¾ κ.γ. αλάτι

Πολύ Αρωματικό Κοτόπουλο στο Φούρνο

 ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 2 λεμόνια
  • 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 6-7 εκατοστά

Για την μαρινάδα:

  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι

Κολοκυθόπιτα Aλλιώτικη

 ΥΛΙΚΑ (Για ταψί πίτας 35 εκ)

  • 4-5 κολοκυθάκια μέτρια
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 400 γραμ γιαούρτι
  • 250 γραμ φέτα σκληρή
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνιθο

06/09/21

Χταποδομακαρονάδα με Κρεμμύδια

 


ΥΛΙΚΑ

  • 1 Χταπόδι περίπου 1200γρ παραγουλιασμένο και καθαρισμένο (Καλυτέρα βεβαίως φρέσκο αλλά αν είναι δύσκολο χρησιμοποιείστε κατεψυγμένο από το ΣΜ όπου είναι ήδη καθαρισμένο )
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 10 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • ½ ποτηρι του κρασιού λευκό κρασί
  • Ελάχιστο χλιαρό νερό

Σάλτσα

21/08/21

Ζυμαρικά με Μελιτάνες Αλα Norma (Pasta ala Norma)


Κατ’ εξοχή Μεσογειακή συνταγή. Μελιτζάνες , φρέσκια ντομάτα, φρέσκος βασιλικός…
Το καλοκαίρι στο πιάτο σας
ΥΛΙΚΑ

  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 2-3 σκ σκόρδο
  • 1-2 καυτερές πιπερίτσες ή μισό κουτ.τ. γλ μπούκοβο
  • Μία χούφτα φύλλα βασιλικού
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο πεκορίνο (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας)
  • Αλάτι, πιπέρι

13/08/21

Ρεβύθια στο Φούρνο με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Υλικά

  • ½ κιλό ρεβύθια
  • 4 κρεμμύδια
  • 1-2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • ½ κουτ.τ. γλ. Κόκκους μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. τ. γλ μπούκοβο και μια δυο  πιπερίτσες τσίλι (ανάλογα πόσο καυτερο το θέλετε)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

04/07/21

Foccacia (Φοκάτσια)


Κλασσικό Ιταλικό ψωμί συνοδεύει τα πάντα και είναι άριστο Ορεκτικό

ΥΛΙΚΑ
Ζύμη

  • 400 γραμ αλεύρι δυνατό (εν προκειμένω μισό μισο κίτρινο και άσπρο σταρένιο)
  • 1 φακ ξερή μαγιά
  • ½ κουτ τ. γλ αλάτι
  • 1 κουτ.τ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.τ.γλ ελαιόλαδο
  • Χλιαρό νερό (περίπου 200 250 γραμ)

Επικάλυψη
  • 2 σκ σκόρδο

25/04/21

Τσουρέκι Μαστιχωτό

 


Με  ιμβερτοζάχαρη, που σύμφωνα με ειδικούς επί του θέματος, βοηθά στην «μαστιχοποίηση» του τσουρεκιού. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.

ΥΛΙΚΑ

Προζύμι

  • 60 γραμ φρέσκια μαγιά
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι δυνατό
  • 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • ½ κουτ. τ. γλ ζάχαρη

Ιμβερτοζάχαρη

  • 100 γραμ ζάχαρη
  • 40 γραμ νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Παέγια (Paella)


ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

  • 750 γραμ.  μεγάλες γαρίδες (12 -14 κομμάτια)
  • 1κιλό μύδια με το (μισό) κέλυφος (κατεψυγμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκ σκόρδο (λειωμένες ή ψιλοκομμένες)
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή ½ συσκευασία ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί

27/03/21

Κοτόπουλο με Ρύζι στην Κατσαρόλα

 

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο μεγάλο (περίπου 2200 γρ.) κομμένο σε 12 κομμάτια (αν είναι μικρότερο σε 10)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 5-6 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ή 450 γρ. χυμό ντομάτας + 1 φρέσκια ντομάτα
  • Λάδι για τσιγάρισμα
  • Θυμάρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ¼ κ. γ. ζάχαρη