Κλασσικό, υγιεινό, νόστιμο. Χωρίς άλλα λόγια
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό φρέσκο σπανάκι (ή , ½ Κιλό κατεψυγμένα φύλλα από το ΣΜ)
2-3 φρ κρεμμυδάκια 1 μέτριο κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο
1 και ½ ρύζι Καρολίνα
Κλασσικό, υγιεινό, νόστιμο. Χωρίς άλλα λόγια
ΥΛΙΚΑ
Ένα κιλό φρέσκο σπανάκι (ή , ½ Κιλό κατεψυγμένα φύλλα από το ΣΜ)
2-3 φρ κρεμμυδάκια 1 μέτριο κρεμμύδι
½ ματσάκι άνηθο
1 και ½ ρύζι Καρολίνα
Σήμερα σας παρουσιάζουμε το κλασικό αυτό Κινέζικο πιάτο με μια παραλλαγή, δηλαδή χωρίς ανανά αλλά με χυμό πορτοκαλιού.
ΥΛΙΚΑ: (Για 4 άτομα)
Το στιφάδο είναι από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα της κουζίνας μας. Κρέας, κρεμμυδάκια ολόκληρα , λίγη ντομάτα και μυρωδικά. Το φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας διάφορα κρέατα. Σήμερα προτιμήσαμε τον κόκορα. Όσο πιο «αλανιάρης» βέβαια τόσο καλύτερα. Εδώ όμως μάλλον ατύχησα αλλά το αποτέλεσμα ήταν τέλειο.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Χωρίς να φτιάξετε δική σας ζύμη, μόνο με μια σφολιάτα και λίγο σπανάκι , ακόμα και από την κατάψυξη. Ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο βραδινό γευματάκι, αλλά και συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.
ΥΛΙΚΑ (για ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ.)
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
Ένα παραδοσιακό πιάτο που το συναντάμε κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Συνηθίζεται και την περίοδο των Εορτών Χριστουγέννων. Υπάρχουν λίγες διαφορετικές εκδοχές παρασκευής, άλλες που πρώτα βράζουν το χοιρινό και στη συνέχεια αφού μαγειρευτεί το λάχανο με τα διάφορα συμπληρωματικά υλικά το προσθέτουν στην κατσαρόλα και άλλες που αρχικά τσιγαρίζονται τα κομμάτια χοιρινού και ακολούθως προστίθενται τα υπόλοιπα. Εδώ ακολουθήσαμε την δεύτερη εκδοχή.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το ράμφος και τα μάτια από το χταπόδι και το κόβουμε τα πλοκάμια
σε κομμάτια των 3-4 εκ.Το ίδιο και την «σακούλα»