ΥΛΙΚΑ
- 1200 γραμ μοσχάρι με κόκαλο σε μερίδες
- 3-4 πατάτες σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 4 καρότα σε κομμάτια 3-5 εκατ.
- 2 ντομάτες κομμένες στη μέση
- ½ ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
- 1 φύλλο δάφνη
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
Ένα παραδοσιακό πιάτο που το συναντάμε κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Συνηθίζεται και την περίοδο των Εορτών Χριστουγέννων. Υπάρχουν λίγες διαφορετικές εκδοχές παρασκευής, άλλες που πρώτα βράζουν το χοιρινό και στη συνέχεια αφού μαγειρευτεί το λάχανο με τα διάφορα συμπληρωματικά υλικά το προσθέτουν στην κατσαρόλα και άλλες που αρχικά τσιγαρίζονται τα κομμάτια χοιρινού και ακολούθως προστίθενται τα υπόλοιπα. Εδώ ακολουθήσαμε την δεύτερη εκδοχή.
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το ράμφος και τα μάτια από το χταπόδι και το κόβουμε τα πλοκάμια
σε κομμάτια των 3-4 εκ.Το ίδιο και την «σακούλα»
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζυμαρικό σας αρέσει. Καλό θα είναι τα ζυμαρικά να είναι κοντά με ρίγες ή να έχουν επιφάνεια που να κρατάει τη σάλτσα, π.χ βίδες. Το παραδοσιακό πιάτο όμως είναι με χειροποίητα σιουφιχτά. Εν προκειμένω όμως λόγω μη διαθεσιμότητας σιουφιχτών χρησιμοποίησα ριγκατόνι.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά (4-6 άτομα)
Ίσως το γνωρίζετε σαν το κλασσικό «ρολό γεμιστό με σφιχτά αυγά» Εδώ παρουσιάζουμε μια παραλλαγή του, που αντί για αυγά, χρησιμοποιούμε….. :)
ΥΛΙΚΑ:
Ρολό Κιμά:
Η ζύμη για pasta που σας παρουσιάζουμε είναι η βασική, που σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε με αυτή ότι είδους ζυμαρικό θέλετε, από λαζάνια για τη συγκεκριμένη συνταγή, μέχρι τορτελίνια, ταλιατέλλες, χυλοπίτες κλπ. Αν έχετε την ειδική μηχανή για το άνοιγμα του φύλλου ακόμα καλύτερα, εγώ ωστόσο χρησιμοποιώ τον παραδοσιακό πλάστη.
Πάμε λοιπόν:
Βασική συνταγή για pasta:
(Για περίπου 500 γρ. φρέσκα ζυμαρικά)
Συστατικά
Χυλός