24/01/20

Καλαμαράκια με Πικάντικη Κόκκινη Σάλτσα και Ζυμαρικά



ΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο (800 γρ.) κατεψυγμένα καλαμαράκια
  • (Αν βρείτε φρέσκα ακόμα καλυτερα)
  • 1 πακέτο Ζυμαρικά (εν προκειμένω λαζανάκι)
  • Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

o   750 γραμ.  πομοντόρι (ή 1 συσκευασία 250 γραμ ντομάτα στο τρίφτη)
o   1 μέτριο κρεμμύδι
o   2-3 κρεμμυδάκια φρεσκα (το λευκό μέρος)
o   3 σκ σκόρδο
o   1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
o   1 κουτ του γλ. Πελτέ
o   ½ ποτήρι του νερού ζεστό νερό
o   ½ κουτ. Τ. γλ. Πάπρικα γλυκιά
o   ½ κουτ. Του γλυκού πιπέρι καγιέν
o   1 κουτ. Τ. Σ κάπαρη
o   ½ κουτ.τ.γλ ζάχαρη
o   1-2 κλωναράκια  μάραθο (αν δεν βρείτε αντικαταστείστε με 1 φύλλο δάφνη)
o   Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
o   Λίγο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα καλαμαράκια από το κόκκαλο και το ράμφος  (Αν έχετε χρησιμοποιήσει κατεψυγμένα βγάλτε τα από την προηγούμενη στη συντήρηση, ώστε να ξεπαγώσουν ομαλά). Ξεχωρίζουμε σώμα από τα πόδια
Περνάμε τις ντομάτες στο μουλτι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια
Σε καταλλήλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι (να καλύψει τον πάτο)
Σωταρουμε πρώτα τα κρεμμύδια και μόλις γυαλίσουν τα σκόρδα. Αφου τσιγαριστούν πρσθέτουμε τα καλαμαράκια. Ανακατευουμε και σβήνουμε με το κρασί. Έχουμε διαλυσει τον πελτέ στο ζεστό νερό και τον προσθετουμε ανακατευοντας, μολις εξατμισθεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε μέσα και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά (πλην του μάραθου – Αν εχετε χρησιμοποιήσει δάφνη βάλτε τη τωρα), την κάπαρη  και την ζάχαρη. Ανακατέψτε ελαφρά, σκεπάστε και σιγοβράσετε τη σάλτσα για μισή περίπου ώρα ή μέχρι να πήξει. Προς το τέλος προσθέστε τον μάραθο ψιλοκομμένο
Σερβίρετε αμέσως με ζυμαρικά που σας αρέσουν. (φροντίστε να τα έχετε βρασει al tende J )
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου