27/01/20

Τάρτα με Μανιτάρια και Πράσο



Μια πολύ αρωματική και πεντανόστιμη τάρτα της οικογένειας των Quiche. Ελαφριά και απαλή είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρώτο πιάτο και είναι τόσο εύκολη που είναι αδύνατο να μην πετύχει.

ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
  • 125 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1και 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γ. ξερό βασιλικό  

Για τη γέμιση:
  • 2 πράσα κανονικά ή 3 μικρότερα (το τρυφερό μέρος μόνο) πολύ ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Η τάρτα:
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το βούτυρο που τα έχετε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσουν
Μόλις αφρατέψουν ρίχνετε και το αλεύρι
Ζυμώνετε ελαφρά να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα
Βγάζετε από το ψυγείο, και απλώνετε με τα χέρια τη ζύμη σε ένα πυρέξ για τάρτες διαμέτρου 24 εκ.
Την καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς, μετά βγάζετε το αλουμινόχαρτο,  ψήνετε την τάρτα για άλλα 7 λεπτά και την βγάζετε από τον φούρνο
Η γέμιση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε τα πράσα με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά
Βάζετε ελάχιστο αλάτι και τρίβετε λίγο πιπέρι
Σε ένα μπωλ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γιαούρτι και τα λαχανικά
Ανακατεύετε το μίγμα και το ρίχνετε πάνω στη μισοψημένη τάρτα
Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά
Σερβίρετε αμέσως
Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου