24/01/20

Μπουρεκάκια με Σπανάκι




Εύκολο και νόστιμο. (Απλά, το σπανάκι όπου και αν μπει…..)
ΥΛΙΚΑ
  • 8-10 λεπτά φύλλα κρούστας (για γλυκά)
  • 250 γραμ. κατεψυγμένο σπανάκι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 3 μεγάλες κουτ. τ.Σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα.
  • Επιπλέον  λειωμένο βούτυρο-σπορέλαιο για επάλειψη των φύλλων.
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το σπανάκι να ξεπαγώσει σε σουρωτήρι, το στύβουμε και το ψιλοκόβουμε
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιμένουμε λίγο να τραβηχτούν τα υγρά και προσθέτουμε τον άνηθο, τη φέτα και το γιαούρτι.  Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα μεταφέρουμε σε μπωλ μέχρι να κρυώσουν λίγο.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο και τα κόβουμε στα 4 κατά το διάμηκες. Βάζουμε τις λουρίδες τη μια πάνω στην άλλη. Έχουμε ήδη βάλει σε μπωλάκι το λειωμένο βούτυρο (2 κουταλιές) με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε το πρώτο φύλλο. Βάζουμε στην άκρη μια κουταλίτσα από το μείγμα σπανάκι και το τυλίγουμε σε ρολλάκι.  Το βάζουμε στο ταψί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Αλείφουμε όλα τα μπουρεκάκια με το μείγμα βούτυρου-λαδιού. Αν θέλουμε περνάμε μερικά (ή όλα ) από ένα πιάτο όπου έχουμε βάλει σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο για 18-20 λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο σας προσέξτε μη γίνουν νωρίτερα και σας καούν.
Σερβίρετε αμέσως σαν ορεκτικό αλλά τρώγονται και κρύα!

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου