24/01/20

Κολοκυθοκεφτέδες



Τίποτα δεν πάει χαμένο σε αυτό το Τόπο, όταν πρόκειται να φτιάξουμε κεφτέδες, Αυτά τα τηγανητά μπαλάκια που μικροί τα μάθαμε με κιμά, αλλά τελικά διαπιστώσαμε οτι κεφτέδες μπορούμε να φτιάξουμε απ  ό,τι υλικό σχεδόν θέλουμε.   Σημερα λοιπόν το μενού έχει κεφτεδάκια από κολοκύθι τους περίφημους Κολοκυθοκεφτέδες.
ΥΛΙΚΑ

·           4-5 κολοκυθάκια μέτρια
     250 γρ τυρί φέτα
     ½ ματσάκι άνηθο
     1 μέτριο κρεμμύδι
    2 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος μόνο)
    2 κλωνάρια δυόσμου
    1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
    1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
     1 αυγό
    Αλάτι και πιπέρι
   Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια από τα κοτσάνια, πλύνετε , τρίψτε τα και βάλτε τα  σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε λίγο αλάτι και  αφήστε τα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, πιέστε τα πολύ δυνατά για να βγουν όσο γίνεται περισσότερα  υγρά.
Ψιλοκόψετε τα μυρωδικά και τα κρεμμύδια και ρίχτε τα στο μπολ. Τρίψτε τ η φέτα και προσθέστε τη στο μίγμα. Προσθέστε το αυγό, το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και τοποθετείστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Ξεκινήστε την προετοιμασία των κεφτέδων. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι και πλάστε το σαν δισκάκι. Επειδή το τηγάνισμα θα γίνει πολύ γρήγορα, προσπαθήστε να έχετε έτοιμα όσον το δυνατόν περισσότερα πριν ξεκινήσετε το τηγάνισμα τους.
Σε ένα τηγάνι  με αρκετό καυτό λάδι τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά (Θα πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με  χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι. Σερβίρεται είτε ζεστό ή κρύο, σαν ορεκτικό μαζί με τζατζίκι ή και σκέτο γιαούρτι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου