25/01/20

Μακαρόνια με Χωριάτικο Λουκάνικο και Ανθότυρο




Αυτό που λατρεύω στις μακαρονάδες, είναι οι σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών με τα διάφορα υλικά. Βρείτε λοιπόν δοκιμασμένα χωριάτικα λουκάνικα και πάμε. Πολύ γρήγορη μακαρονάδα και εξαιρετικά νόστιμη.
ΥΛΙΚΑ  (για 4 άτομα)
  • Ένα ή δύο χωριάτικα λουκάνικα (συνολικά 350-400γρ κατά προτίμηση καπνιστά)
  • 200 γ ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη.
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο πεκορίνο
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι χοντροκομμένο
  • 1 πακέτο (500 γρ) μακαρόνια χοντρά (Νο 5 αυτά με την τρύπα)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό.  Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε σε βαθύ αντικολλιτικό τηγάνι τα λουκάνικα τα οποία έχουμε κόψει ροδέλες και μετά στη μέση. Όταν ροδίσουν (μετά από 3-4 λεπτά)τα «σβήνουμε» με το γάλα το οποίο προσθέτουμε λίγο λίγο.  Αλατοπιπερώνουμε.  Σουρώνουμε τα μακαρόνια (προσοχή να μη τα παραβράσουμε, τα θέλουμε al tende-σκληρούτσικα), φυλάμε λίγο νερό από το βρασμό  και τα προσθέτουμε στο σκεύος με τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε καλά , προσθέτουμε λίγο από το νερό που φυλάξαμε αν θεωρήσουμε ότι χρειάζονται λίγα υγρά για να μη κολλήσουν. Έχουμε εν τω μεταξύ λειώσει το ανθότυρο (μυζήθρα)  σε ένα μπωλ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά να μη λειώσουμε τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το πεκορίνο.
    Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ από το τηγάνι στα πιάτα, πασπαλίζοντας με φρέσκο χοντροκομμένο  πιπέρι !
    * Αν η ποσότητα ζυμαρικών είναι υπερβολική για το τηγάνι που διαθέτετε, απλά μετά το σούρωμα, ρίχτε τα μακαρόνια πάλι στη κατσαρόλα και περιχύστε τα  με τα σωταρισμένα λουκάνικα οπου έχετε προσθέσει το ανθότυρο λειωμένο. Πασπαλίστε με το πεκορίνο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου