28/01/20

Μοσχάρι Marengo




Μια ωραία πρωία με έπιασε το ..Ιταλικό μου. Οπότε λέω στο αδέρφι που είναι μανούλα σε αυτά: - Ρε δε με στέλνεις καμιά περίεργη Ιταλική νοστιμιά, απ΄εκείνες  που τις καταφέρνεις καλά?  – Οκ Bro, μόλις την φτιάξω θα σου τη στείλω. Σκέφτομαι το μοσχάρι Μαρένγκο.  - Μα το γνωστό είναι το κοτόπουλο Μαρένγκο, είπα, αυτό ξέρουν οι πελάτες. – Ε, λοιπόν εγώ θα φτιάξω μοσχάρι μαρένγκο   και σ΄όποιον αρέσει. Αρκεί να προλάβω την φωτό ΠΡΙΝ έρθουν τα παιδιά, γιατί  αλλιώς δεν βλέπω να προλαβαίνω…
Ευτυχώς άργησαν !
Παραλλαγή του «Κοτόπουλο αλα Μαρένγκο» λοιπόν, με τρυφερό μοσχαράκι.
ΥΛΙΚΑ
1,5  κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κομμένο σε 5 εκ.  κύβους)
½ κιλο ντομάτες (ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες)
250 γρ μανιτάρια
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα στο μούλτι)
2 σκελίδες σκόρδο
Φλούδα και  χυμός από 1 πορτοκάλι
βασιλικός, θυμάρι
2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
3 Κ.σ αλεύρι
3 Κ.σ  ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς
Ζεσταίνουμε μια Κ τ σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε το κρέας  και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα, που μπορεί να μπει και στο φούρνο. Αλλιώς σε ένα πλατύ και βαθύ σκεύος … που να μπαίνει και στο φούρνο!
Προσθέτουμε επιπλέον μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τσιγαρίζουμε  τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι πάνω από το κρέας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε  σε μέτρια φωτιά για 3-4  λεπτά.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι με ​​το κρεμμύδι. Βράζουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κρασί στην κατσαρόλα. Περιμένουμε  να αρχίσει να σιγοβράζει και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε  τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, τα βότανα, την φλούδα και το χυμό Πορτοκαλιού. Αφήστε να σιγοβράσει. Καλύπτουμε και μεταφέρουμε τη κατσαρόλα στο φούρνο. Σιγοψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
 Βγάλτε το από το φούρνο. Αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκαλιού. Διακοσμήστε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή βασιλικό.
 Σερβίρισμα: Σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή ζυμαρικά.


*Αν Δεν έχετε κατάλληλο σκεύος που να κάνει και για βράσιμο και να μπορεί να μπεί στο φούρνο, συνεχίστε το σιγοβράσιμο στη κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια σιγοβράζοντας για 15-20 λ ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου