28/01/20

Καραβίδες Γκιουβέτσι.



Είπα να ξεφύγω από τα καθιερωμένα και έτσι έφτιαξα μια παραδοσιακή συνταγή το Γκιουβέτσι, όπου χρησιμοποίησα  καραβίδες και μακαρόνι χοντρό αντι για μανέστρα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα.
ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)
  • ½ κιλό καραβίδες
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο5
  • 3-4 ώριμες ντομάτες στο τρίφτη ή μια κονσέρβα (500γρ) ντομάτα λειωμένη
  • 2 σκ σκόρδο λειωμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
  • ½ κ.τ.γλ ζάχαρη
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • 2 κ.τ. Σ Ανιθο ψιλοκομένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι λίγο λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τις καραβίδες και μόλις πάρουν χρώμα τις σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα , τη κανέλλα, αλατοπιπερώνουμε, (μπούκοβο κατά βούληση), συμπληρώνουμε  λίγο ζεστό νερό (θα χρειαστούμε αρκετή σάλτσα επειδή σε αυτή θα βράσουν τα μακαρόνια) χαμηλωνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει σε κατσαρόλα μπόλικο νερό και ρίχνουμε τα μακαρόνια ώστε να μαλακώσουν λίγο. 2-3 λεπτά βράσιμο είναι αρκετά.
Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα με τις καραβίδες. Θα πρέπει τα μακαρόνια μόλις που να σκεπάζονται. Αν τα υγρά της σάλτσας δεν είναι αρκετα, συμπληρώνουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο για 17-20 λεπτά, προσέχοντας εν τω μεταξύ μην τυχόν χρειαστούν και άλλα υγρά. Εδώ χρειάζεται προσοχή για να μη μας λασπώσουν ή μην ξεραθούν. Στα τελευταία 2-3 λεπτά βγάζουμε το ταψί, προσθέτουμε τον άνηθο και  ανακατεύουμε καλά.
  
Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου