28/01/20

Τηγανητά Λουκάνικα Φρανκφούρτης Πανέ με Σάλτσα Ντομάτας




Μεζεδάκι στα γρήγορα.
ΥΛΙΚΑ
  • 10 μεγάλα Λουκάνικα Φρανκφούρτης

Ο Χυλός
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κονσέρβα (330 ml) μπύρα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι χοντροκομμένα (για γεύση)
  • Φυτικά έλαια για τηγάνισμα.

Η σάλτσα ντομάτας

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα πουρέ τομάτας (400 ml)
  • ½ κ,γλ  πάστα ντομάτας
  • ½ κ.γλ.  ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ¼ κ.γλ.  μέτρια καυτερή πάπρικα
  • ½ κ.γλ . ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε με αυγογδάρτη όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μεγάλο μπολ. Ρυθμίστε τα υγρά και το αλεύρι έτσι  ώστε να φτιάξετε ένα παχύρευστο  χυλό. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε να σταθεί για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ προετοιμάσετε τη σάλτσα ντομάτας:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι πρώτα και μετά το σκόρδο. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξύδι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια 5 εκ. Βυθίστε τα στο χυλό και τηγανίστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Βάλτε τη σάλτσα σε ένα μικρό κύπελλο στο κέντρο μιας πλατιάς πιατέλας  και γύρω -γύρω τα τηγανισμένα λουκάνικα.
Ορεκτικότατο και ιδανικός μεζές για μπυρίτσα και τηλεόραση με τους φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου