28/01/20

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Πατισερί- Crème Patisserie)


Η κρέμα Πατισερί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής  είναι ίσως το πιο βασικό ζαχαροπλαστικό παρασκεύασμα που έχει πάρα πολλές εφαρμογές. Ευτυχώς που είναι εύκολο να φτιαχτεί.
ΥΛΙΚΑ
  • 1λ. γάλα + ½ φλυτζάνι
  • 3 αυγά
  • 8 κ. τ. Σ αλεύρι, ή 8 κορν φλάουρ  ή οποιοδήποτε συνδυασμό από τις συνολικά 8 κ.τ.Σ
  • ½ κ.γλ Εκχύλισμα Βανίλιας ή 1 κάψουλα σκόνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (+, -, προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το γάλα και το άρωμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το σύρμα με πολύ δυνατά. Προσθέστε το αλεύρι. Πάρτε 2 φλιτζάνια από το ζεστό γάλα όσο ακόμα είναι ζεστό , πριν κάψει και ρίξτε το στο μίγμα. Ανακατέψτε καλά και τώρα ξαναρίξτε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας καλά . Μειώστε τη φωτιά και το αφήστε το  να βράσει για λίγο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε την επιφάνεια με μεμβράνη  για την αποφυγή σχηματισμού κρούστας  και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Συνιστάται να προετοιμάσετε την κρέμα από την προηγούμενη ημέρα και αφήστε το μπολ μέσα στο ψυγείο.
*Αν η κρέμα δεν σφίξει αρκετά διαλύστε σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα μια κουτ . τ. Σ.  κορν φλαουρ και προσθέστε τη στη κατσαρόλα ανακατεύοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου