28/01/20

Τυροπιτάκια Κρουασάν με Χειροποίητο φύλλο





Νόστιμο σνακ  για μερακλήδες .
ΥΛΙΚΑ (16 τεμ)
* 4 φύλλα ανοιγμένα στο χέρι πολύ λεπτά
  • 350 γραμ αλεύρι
  • 180 γραμ νερό (περίπου)
  • ½ κουτ. τ. γλ. αλάτι
  • Μια τζούρα ξύδ
  • Λίγο βούτυρο για άλειμμα

*200 γραμ φέτα τριμμένη.
*¾ φλιτζ. Τ. τσαγιού λειωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή μείγμα βουτύρου – ελαιόλαδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τα υλικά για την ζύμη όλα μαζί στο μίξερ. Προσέχουμε το νερό ώστε τελικά να πάρουμε μια ζύμη σφιχτή και ελαστική. Χρειάζεται καλό ζύμωμα (η τελευταία φάση στο χέρι ώστε να δούμε την υφή της ζύμης) περισσότερα για το χειροποίητο φύλο Εδώ
Την μοιράζουμε σε 4 μπαλάκια τα βουτυρώνουμε  και τα βάζουμε σε μπωλ. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε κατά μέρος για τουλάχιστον  45 λεπτά.

Παίρνουμε το 1ο μπαλάκι, το ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, το πιέζουμε λίγο με τα δάκτυλα ώστε να γίνει δίσκος και στη συνέχεια με τη βέργα (πλάστη) ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε, το οποίο βουτυρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια και στη συνέχεια το κάβουμε σταυρωτά στα 4.

Διπλώνουμε το ένα από τα τέταρτα σχηματίζοντας τρίγωνο. Βουτυρώνουμε ξανά την επιφάνεια και ρίχνουμε στην μια άκρη μια κουταλιά τριμμένη φέτα. Τυλίγουμε όπως τα κρουασάν και βάζουμε στο ταψί όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος.

Όταν τελειώσουμε όλα τα φύλλα, βουτυρώνουμε τα Τυροπιτάκια  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ογια 20-25 λεπτά περίπου. (χρόνος και θερμοκρασία ανάλογα με το φούρνο σας) Προσέξτε μην σας καούν.
Τρώτε το πρώτο J  και σερβίρετε ζεστά !

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου