28/01/20

Κοτόπουλο με Ριζότο Ντομάτας και Μανιταριών




ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε 4 ή 4 πόδια κοτόπουλου με τους μηρούς
400 γρ μανιτάρια
450 γρ ντομάτες κονσέρβα
1 μέτριο κρεμμύδι
3 -4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
3 Κσ ελαιόλαδο
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
2 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα ή για Ριζοτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. 

Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέσετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Όταν το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μαγειρευτούν, αλλά χωρίς να καούν, επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέσετε την ντομάτα.
Προσθέστε το βασιλικό, αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήσετε να σιγοβράσει μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά,  για 40 - 45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέστε λίγο ζωμό κοτόπουλου εάν υγρά έχουν εξατμιστεί , έτσι ώστε να  παραμένει στο τέλος ένα φλιτζάνι σάλτσας.
Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και διατηρήστε το ζεστό χωριστά. Προσθέτουμε το ρύζι στη σάλτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει για 8 λεπτά προσθέσετε το δεύτερο φλυτζάνι, μαγειρέψετε περαιτέρω για 8 λεπτά. Ανακατέψτε και προσθέστε το τρίτο φλιτζάνι ζωμό, αφήνουμε να βράσει για άλλα 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, αλλά προσέξτε μην παραβράσει αλλα να παραμείνει “al tende”, (συνολικός χρόνος μαγειρέματος 24 λεπτά). Προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, και ανακατέψτε για μια τελευταία φορά.
Σερβίρετε το ρύζι αμέσως με το κοτόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου