26/01/20

Γλασσαρισμένες Κορτεζίνες στη Σχάρα με Πικάντικη Σάλτσα.

        


      Θυμίζουμε ότι είναι τα γνωστά spare ribs. Σήμερα θα τις φτιάξουμε με μια πικάντικη  μαρινάδα – σως  που είναι αρκούντως  αρωματική και σηκώνει μπύρα. Μην είστε φειδωλοί και μη φοβηθείτε τα αρωματικά. Δίνουν ωραία γεύση.

ΥΛΙΚΑ  (4 άτομα)
2  κορτεζίνες  κομμένες  σε κομματάκια (Αν δεν μπορείτε εσείς πείτε το κρεοπώλη να τις κόψει)
Μαρινάδα
·         2-3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες ή 2 κουτ. τ. Σ  πολτό σκόρδου
·         1 κ.τ. Σ σόγια σως γλυκιά (προσοχή , υπάρχει και αλμυρή)
·         1 κ.τ.γλ. πάπρικα γλυκιά
·         ½ κ.τ.γλ. πιπέρι καγιέν
·         ½ κ.τ. γλ σκόνη Carry
·         ½ κ.τ.γλ. σκόνη μουστάρδα
·         Λίγο κόλιανδρο σκόνη
·         1 κουτ. τ.γλ. γεμάτο, μέλι
·         Αλάτι
·          1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
·         Μισό κρασοπότηρο σπορέλαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε  και κόβουμε τη κορτεζίνα σε κομμάτια (αν δεν μας την έχει ήδη κόψει ο κρεοπώλης). Βάζουμε τα κομμάτια  (κοκαλάκια) σε μεγάλο γυάλινο κατά προτίμηση μπωλ και ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Πρώτα τις σκόνες, μετά τη σόγια και το μέλι , το κρασί και στο τέλος το λάδι. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια (ναι θα το υποστείτε) , σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο, κατά προτίμηση για αρκετές ώρες, για  να δέσουν οι γεύσεις. 
Βγάζετε τα κοκαλάκια και τα απλώνετε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Τα υγρά της μαρινάδας τα φυλάτε για να φτιάξετε αργότερα την πικάντικη σως.Τα ψήνετε λοιπόν στο γκριλ – αέρας στο φούρνο 250ο για 15 περίπου λεπτά στο πάνω ράφι. Τσεκάρετε ενδιάμεσα μην τυχόν και σας αρπάξουν. Όταν ψηθούν τα γυρίζετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά για 2 λεπτά.
Σε τηγάνι έχετε ήδη βάλει να βράσουν τα υγρά από τη μαρινάδα που περίσσεψαν στην αρχή και τα οποία συμπληρώνετε από τα υγρών των ψητών, φτιάχνοντας έτσι μια πολύ ωραία πηχτή και πικάντικη σάλτσα .
Σερβίρετε αμέσως με  μια αρωματική πατατοσαλάτα (εδώ) ή ότι άλλο σας αρέσει.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου