26/01/20

Σούπα Βελουτέ με Σελινόριζα



Υλικά:
  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι-λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλους κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε τα πράσα με το κρεμμύδι.Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 6-7 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τη σελινόριζα. Σωτάρουμε όλα τα λαχανικά για 1-2 λεπτά ακόμα, προσθέτουμε το ζωμό, χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει με κλειστό καπάκι. 
Μετά από 35-40 λεπτά δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει καλά τα λαχανικά, αλατίζουμε με προσοχή, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια, την περνάμε από το μούλτι ή την πολτοποιούμε με το ραβδομίξερ, προσθέτουμε το πιπέρι, διορθώνουμε αν χρειάζεται το αλάτι και σερβίρουμε.H σούπα βγαίνει αρκετά πυκνή.
Συνοδεύουμε με κρουτόν με πολύ ελαφριά γεύση σκόρδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου